2024. április 19. - Emma

350 év késéssel egyenlítette ki a számlát Károly

350 év késéssel és kamatos kamatok nélkül ugyan, de megfizette a családi adósságot Károly herceg, a brit trónörökös. A walesi herceg 453,15 fontsterlinget (141.589 forint) nyújtott át a worcesteri Clothiers Company képviselőjének.
2008. június 11. szerda 19:50 - Hírextra
A korhűség kedvéért a summát a Royal Shakespeare Company által készített bugyellárisban adta át a türelmes partnernek a trónörökös, és kifejezte örömét azzal kapcsolatban, hogy a kamatot elengedte a szabóság.

"Úgy tűnik, hogy a cég tagjainak hosszú az emlékezete, ami alatt legalább 400 év értendő. Mindazonáltal jóakaratom jeleként kész vagyok kiegyenlíteni ezt a 453 fontos és 3 shillinges adósságot" - mondta Károly herceg.

Hozzáfűzte: "Ugye nem kerülte el a figyelmüket: ellenálltam a kísértésnek, hogy ezt a tartozást a felhalmozódott kamatokkal együtt fizessem meg. Én sem tegnap születtem."

A mai Károly herceg azonos nevű felmenője annak idején katonáinak rendelt egyenruhát az Oliver Cromwell felkelő hadserege elleni worcesteri csatára.

A trónörökös kedden a királypárti csapatok korábbi főhadiszállásán tett látogatást a Hűséges jelzőt is viselő városban - ezt a közép-angliai Worcester azzal érdemelte ki, hogy a polgárháborúban kitartott a király mellett. Ez a vizit adott alkalmat a történelmi adósság rendezésére.

A Worcesterben működő Clothiers Company főbiztosa, Philip Sawyer átvette a királytól a pénzt és elismervényt adott róla.

A BBC honlapjának szerkesztői nem voltak restek, kiszámolták, hogy az 1651-ben ki nem fizetett 453 font és 3 shilling kamatos kamatokkal 2007-ben nagyjából 47 500 fontot érne: csaknem a százszorosát az eredeti összegnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását