2024. május 16. - Mózes, Botond

Új rendszer kell

Sürgős változtatást tart szükségesnek az egészségbiztosító a közgyógyellátásban, mert a nemrég bevezetett új rendszer nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket - írja a Magyar Nemzet keddi számában az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) jelentésére
2008. június 10. kedd 08:11 - Hírextra
A lap szerint a jelentésben felvetik, hogy a közgyógyellátottak is fizessenek 300 forintot minden kiváltott orvosság után.

A jelentésben írnak arról is, hogy a közgyógyellátás új rendszere nem finanszírozható tovább, az e célra fordított tb-kiadások ugyanis 40 százalékkal nőttek.

A jelentésben javasolják, hogy a jelenleg 6.000 forintos keretet a nem csak szakorvos által rendelhető gyógyszereknél csökkentsék 4.000 forintra, míg az életfontosságú gyógyszereknél emeljék havi 8.000 forintra.

Ugyancsak megfontolandónak tartják, hogy a támogatás ne egy bizonyos összegig, hanem bizonyos összeg felett legyen igénybe vehető, és ne lehessen közgyógyellátás keretében beszerezni azokat a készítményeket, amelyekhez nem jár társadalombiztosítási támogatás.

Javasolják a jelentésben egy olyan rendszer kialakítását, amelyben az ellátás nem függ az önkormányzatok anyagi helyzetétől - írja a Magyar Nemzet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását