2024. április 26. - Ervin

Kókának mennie kell?

Egyelőre nem tudni, hogy Kóka János marad-e az SZDSZ frakcióvezetője, a Népszava értesülése szerint parlamenti alelnöki vagy az SZDSZ Országos Tanácsának elnöki posztját kínálhatja fel Fodor Gábor Kóka Jánosnak, akit nem látna szívesen a frakció élén.
2008. június 10. kedd 08:08 - Hírextra
A Népszava keddi számában megjelent írás utal arra, hogy az elmúlt években a frakcióvezetői posztot a mindenkori elnök töltötte be, és Kóka János - akinek a frakcióban erős a támogatottsága - esetleg nem kíván megválni ettől a poszttól.

Információjuk szerint Fodor Gábor felajánlhatja Kókának a parlamenti alelnöki posztot, amelyet jelenleg Világosi Gábor tölt be. Ugyancsak "nyílt lehet az út" a lap szerint Kóka számára az SZDSZ parlamentjének tekinthető országos tanács (ot) elnöki posztjára. Ezzel kapcsolatban megjegyzik azt is, hogy az ot elnöke nem lehet az ügyvivői testület tagja. Amennyiben Kóka megválna ügyvivői posztjától, akkor azt Léderer András az Új Generáció - Fodor politikáját támogató - elnöke kaphatná meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását