2024. április 28. - Valéria

65 millió fontos licitrekord Londonban

Minden idők árverési rekordját eredményezte a Sotheby's aukciós ház szerda esti londoni licitje, amelyen bruttó 65 millió fontért (19 milliárd forintért) kelt el a múlt században élt svájci szobrász, Alberto Giacometti egyik alkotása.
2010. február 4. csütörtök 07:50 - HírExtra
A leütési árrekordot a "L'Homme qui marche I" című, életnagyságú, 1961-ben készült bronzfigura aukciója hozta. A Sotheby's közlése szerint ez a legmagasabb ár, amelyet hivatalos árverésen műalkotásért valaha is megadtak.

Az ismeretlen vevő telefonon licitált. Az előzetes árbecslés 12-18 millió font közé taksálta a várható bevételt; az induló 12 millió fontról alig nyolc perc alatt jutott el a licit a leütési rekordig.

A szobrot a Commerzbank AG bankcsoport bocsátotta árverésre. A befolyt vételárat a pénzintézet által támogatott jótékonysági alapítványok, illetve múzeumok között osztják szét.
A szerda esti árverés, amelyen modern és impresszionista alkotásokra lehetet licitálni, általában is igen eredményes volt: az összbevétel megközelítette a 147 millió fontot (44 milliárd forint). Londoni művészeti aukció soha ekkora bevételt még nem hozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását