2024. április 28. - Valéria

Magyar animációk Németországban

Három magyar alkotást mutatnak be a hétvégén a németországi wiesbadeni animációs fesztiválon. Október végén Vilniusban pedig nyolc magyar animációs munkát láthat a közönség és a szakma - adta hírül a Magyar Filmunió.
2007. október 19. péntek 11:03 - Hírextra
A kilencedik alkalommal megrendezett wiesbadeni animációs seregszemle nemzetközi válogatásában mutatkozik be Szilágyi Varga Zoltán: Jegyzőkönyv - Mansfeld Péter emlékére című munkája. Ducki Tomek: Életvonal és Bánóczy Tibor a londoni filmfőiskolán készített Tejfogak című vizsgafilmjét pedig a legfiatalabb generáció munkái között vetítik Wiesbadenben.

Az október 25-28. között Vilniusban zajló animációs mustrára nyolc munka érkezik Magyarországról. A litván főváros nemzetközi seregszemléjén a Kecskemétfilm öt alkotást mutat be.

A világlátott egérke című sorozat új epizódja, a Vonaton ringatózva (Nagy Lajos - Szilágyi Varga Zoltán) mellett, látható lesz a Gyöngyvirág Palkó (Horváth Mária) és A víz tündére (Nagy Lajos) a Magyar népmesék sorozatból, valamint Ulrich Gábor két munkája, a Ssshottt! és a Desdemona Break.

Cakó Ferenc Hé, S.O.S. című gyurma-animációja, Sarosácz Iván diplomafilmje, a Kovács úr és Hegedűs 2 László Mozzzart című alkotása is bemutatkozik a vilniusi animációs filmfesztiválon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását