2024. április 26. - Ervin

Okozhat-e komoly bajt a mobiltelefon?

Kétszázezer brit, dán és svéd résztvevővel kezdődik meg hamarosan az a kutatás, amelynek célja, hogy kiderítse: okozhat-e agytumort, Alzheimer- vagy Parkinson-kórt az évekig tartó mobiltelefon-használat. A kutatást a tervek szerint később más európai orsz
2008. június 10. kedd 17:28 - Hírextra
Nagy-Britanniában a vizsgálat során, amelyet a londoni Imperial College kutatócsoportja vezet, 90 ezer mobiltelefont használó egészségi állapotát követik majd nyomon éveken át.

A hivatalos jelentések szerint a mobil használata nem hozható kapcsolatba betegségek kialakulásával, ezek azonban csupán néhány ember részvételével készültek, akik nem voltak elég ideig kitéve a telefon által kibocsátott sugárzásnak.

Tavaly ősszel a Daily Telegraph című brit lap arról számolt be, hogy azoknál a mobilhasználóknál, akiknek több mint tíz éve van ilyen telefonjuk, kétszer nagyobb volt az esélye az agytumor kialakulásának, mint másoknál. A daganat ráadásul azon az oldalon fejlődött ki a koponyában, amelyikkel a telefon a legtöbbet érintkezett.

A jelentés több kutatás alapján készült: a szakértők azokat a korábbi kutatási eredményeket vetették össze, amelyek a mobiltelefont egy évtizednél hosszabb ideje használók vizsgálatából származtak.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását