2024. április 19. - Emma

MSZP: Túl vagyunk a gazdasági mélyponton

A korábbi kormányzati intézkedések megtették jótékony hatásukat, a magyar gazdaság túljutott a mélyponton, megindult a gazdasági növekedés. Nincs gazdasági válság. Aki válsággal riogat, annak célja a politikai manipuláció, a társadalom és különösen a korm
2008. június 10. kedd 12:05 - Hírextra
Politikai ellenfeleink válság-sulykolása csak akkor érheti el célját, ha elbizonytalanodunk és visszafordulunk az eddig követett úton. Az elért, kezdeti eredményeket csak akkor tudjuk megerősíteni, ha – a korábbinál kevesebb reformszólammal, több társadalmi egyeztetéssel, de semmivel sem kevesebb cselekvéssel – folytatjuk a társadalmi és gazdasági reformokat. Különösen fontosnak tartjuk a növekedés feltételeinek megteremtését, az oktatási rendszer átalakításának folytatását, az adórendszer megreformálását és a foglalkoztatás bővítését. Ez utóbbi téren elítélünk, társadalmilag veszélyesnek tartunk minden olyan megnyilvánulást, amely a foglalkoztatás alacsony szintjéért a legelesettebbeket próbálja meg bűnbakká tenni.

Továbbra is kezdeményező és nem követő politikai magatartásra van szükség. A reformok folytatására – amit elengedhetetlennek tartunk – a Szociáldemokrata Társulás Gyurcsány Ferencet tartja a legalkalmasabbnak.

Az SZDSZ-szel létrehozható olyan értelmes megállapodás, amely biztosítja a stabil kormányzást. Semmi okot nem látunk pánikra, van lehetőség arra, hogy józan mérlegelés eredményeként, saját arculatának erősítése mellett megfelelő formában folytatódhasson a két párt együttműködése Magyarország érdekében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását