2024. május 7. - Gizella

Angyal a temetőben

Különös szoborral botránkoztatta meg Potsdamot Németország leghíresebb divattervezője. A 63 éves - szinte az egész világon ismert - Wolfgang Joop ugyanis a potsdami Bronstedter temetőben lévő családi sírboltra egy eddig egyedülálló angyalszobrot készítete
2008. június 10. kedd 12:39 - Hírextra
A homokkőből készült, szokatlanul nagy méretű szobor egy fiatal férfi fejével, s egy idősebb hasával rendelkezik, a szárnyak pedig a karok helyett a törzsből nőnek ki. Az igazi megbotránkozás tárgyát azonban az angyallábak között elhelyezett nemi szerv okozta, amely szemtanúk szerint meglehetősen "férfiasra" sikeredett.

Az "égi pénisz" napokkal a szobor felállítása után bizarr vitát okozott Brandenburg tartomány székhelyén, ahol egyébként az igen csak excentrikus, s dúsgazdag Joop is él. Miközben a temetői hatóságok a gyanú szerint szemet hunytak a sírbolt tetején elhelyezett angyalszobor, s annak "ékessége" fölött, a rendszeres látogatókat erősen megdöbbentették a látottak. Az addig többnyire csendes Bronstedter temető valósággal felbolydult méhkassá vált, a szobor előtt rendszeresen kíváncsiskodók tömege verődik össze, miközben a hozzátartozóik sírját felkeresők egyre hangosabban méltatlankodnak.

Értesülések szerint a szobor ellen már több tiltakozó nyilatkozat is született. Az egyik azt vetette fel, hogyan lehetséges egyáltalán mindez egy temetőben. A másik a hatóságokat vádolta, mondván, hogy nem mertek ujjat húzni a potsdami divattervező milliomossal. Egy harmadik pedig azt vetette fel, hogy az angyaloknak nincs neme, ezért Joop legalább arra ügyelhetett volna, hogy a félreérthetetlen nemi szervet legalább egy szárnnyal takartassa be.

A divatcézár - aki egy évvel ezelőtt, 62. születésnapja alkalmából egy Magyarországról származó, 19. századi ékszerritkasággal lepte meg magát - visszautasítja a bírálatokat. Joop szerint az egész felhajtás csak azért van, mert az angyal felismerhetően férfi, bár azt elismerte, hogy annak fő "jellegzetessége" kicsit kisebbre is sikerülhetett volna. De a szobor már elkészült, s azon - mint fogalmazott - nem kíván változtatni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását