2024. május 14. - Bonifác

Fidesz: Évtizedes visszaesés az egészségügyben

Megint egy miniszterelnöki nagybejelentés, miközben az egészségügyi szakemberek szerint évtizedes lehet a visszaesés az egészségügyben - így reagált a Fidesz helyettes szóvivője a kormányfő szerdai bejelentésére.
2009. július 15. szerda 16:24 - HírExtra
Cser-Palkovics András azt írta, hogy a kormány a valódi kérdésekkel semmit sem törődik, legfeljebb cinikus, semmitmondó válaszokat adnak a miniszterek, államtitkárok.

"A miniszterelnök bejelent, közben meg semmit sem törődik azzal, hogy ősz közepére összeomlik az egészségügyi ellátórendszer, mert az új finanszírozási modell miatt a már meglévő és az esetlegesen újonnan létrejövő intézmények sem lesznek képesek talpon maradni" - fogalmazott az ellenzéki politikus.

Az egészségügyi intézményeket terhelő költségek irreálisan megnőttek, közben pedig egyre kevesebb a finanszírozásuk, amely már a minimumra sem elég - hangsúlyozta.

A Fidesz szerint az egészségügy mély válságban van, ezért a betegek sem érezhetik magukat biztonságban. Az ellátórendszer folyamatosan deficites, és az ország lemaradásban van az ellátás és az egészségtudomány területén is, ennek pedig komoly következményei lesznek.

Bajnai Gordon szerdán Zircen jelentette be, hogy harmincegy településen létesül járóbeteg-ellátó központ csaknem 31 milliárd forintból. A kormányfő közlése szerint a fejlesztési szerződéseket már megkötötték, a beruházások a következő hetekben, hónapokban kezdődnek. Ennek eredményeként rövid időn belül érzékelhetően javulni fog a járóbeteg-ellátás az országban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását