2024. május 4. - Mónika, Flórián

Versenyeznek a szépítők

Idén már tizedik alkalommal versenyeznek a Nógrád megyei Szécsény lakói "A legszebb házeleje" címért; a díjakat a leglátványosabban parkosító, virágosító városlakók, közösségek nyerik el - tájékoztatta az MTI-t a polgármester hétfőn.
2008. június 9. hétfő 20:50 - Hírextra
Az 1999 óta minden évben megrendezett és aktív részvétellel zajló verseny célja a kulturált, környezetbarát, vendégváró településkép kialakítása, a hagyományos virágkultúra fejlesztése - mondta Serfőzőné Fábián Erzsébet.

A versenyben a Szécsényben, valamint a benczúrfalvai és pösténypusztai városrészben ingatlannal rendelkező magánszemélyek és társasházak vehetnek részt. A vetélkedésre nem kell nevezni, mindenki a munkájával teljesíti a részvételi feltételeket, vagyis a házak előtti zöldterületek, előkertek gondozását, virágosítást, parkosítást, fák, cserjék ültetését, az ablakokba, erkélyekre pedig balkonnövények ültetését.

A városi önkormányzat felhívása szerint a versenyfeladat része ezek mellett az épületek folyamatos külső karbantartása is.

Az ingatlanokról a nyár folyamán a műszaki osztály dolgozói készítenek fényképeket, majd a Műemléki, Idegenforgalmi és Városfejlesztési Bizottság helyszíni bejárását és javaslattételét követően szeptemberben bírálja el a versenyt a képviselő-testület. A díjakat az októberi városi ünnepségen adják át.

A 100 ezer forintos fődíjat tavaly öt városszépítő között osztották szét, a különdíjat pedig egy társasház nyerte el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását