2024. május 3. - Tímea, Irma

Frank-Zappa jubileum

A Zappa család jóvoltából ismét megjelenik Frank Zappának, a rock amerikai fenegyerekének néhány korai lemeze, miután éppen negyven esztendeje annak, hogy az eredeti kiadás boltokba került. Az eredeti albumok némileg bővített változatát novembertől kezdve
2008. október 25. szombat 09:30 - Hírextra
A Lumpy Money című kiadvány háromlemezes - ezen természetesen CD értendő - audiodokumentum változatban jut el a rajongókhoz november 25-én. Ennek a kiadásnak az alapja a Lumpy Gravy és a We,re Only in It for the Money című korabeli lemez.

Mint Zappa özvegye, Gail nyilatkozta a Billboard magazin online kiadásában, Frank négy évtizedes termésének újra megjelenő darabjai közül ez lesz a legkülönlegesebb, ugyanis szerinte az eredeti lemezek is Frank mesterdarabjai voltak

Az új lemez több lesz az egyszerű újrakiadásnál, hiszen hallgatója valamelyest képet kap arról is, hogyan dolgozott Frank Zappa.

A Lumpy Money tartalmazza majd Lumpy Gravy album első, hivatalos verzióját, amelyet Zappa instrumentális változatban vett fel a Capitol Recordsnál, s amelyen erősen érezhető Igor Sztravinszkij hatása. Később ezt átdolgozta, s rockzenészek közreműködésével, az MGM/Verve kiadásában jelentette meg újra a We,re Only in it For the Money album közreadása után.

Gail Zappa további felvételeket is ígért abból az időből. Szó van például a Cruising with Ruben and the Jets című, szintén 1968-as Zappa-album új verziójának megjelentetéséről. A Zappa család egy koncertabum megjelentetésén is munkálkodik, amelynek felvételei Los Angelesben, a Roxy színházban készültek. Egy tervezett összeállítás anyagával Zappa Edgar Varese francia zeneszerző előtt tiszteleg.

Frank Zappa decemberben lenne 68 éves és az év utolsó hónapjában lesz halálának 15. évfordulója is, ami még aktuálisabbá teheti az új kiadásokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását