2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Pályázat fiatal újságíróknak

A középiskolákban és a felsőoktatási intézményekben tanuló fiatal újságíróknak hirdetett pályázatot Makó város önkormányzata és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) hétfőn Budapesten.
2008. június 9. hétfő 15:39 - Hírextra
A Pulitzer Szülővárosának Díja adományozásával egyrészt a makói születésű Joseph Pulitzernek állítanak emléket, akit világszerte a modern újságírás megalapítójaként tartanak számon, másrészt pedig a fiatal tehetségeket szeretnék támogatni - mondta a rendezvényen Buzás Péter, Makó polgármestere.

    A pályázaton bármelyik iskolatípus tanulói pályázhatnak, az alsó korhatár 14, a felső 25 év. A fiatalok bármilyen, időszaki kiadványban vagy online megjelent publicisztikai írással nevezhetnek. Az elbírálásnál az interjú és riport műfaját, valamint a tényeken alapuló munkákat részesítik előnyben.

    A pályamunkákat a makói Pulitzer József Emlékbizottság tagjai bírálják el. A testület elnöke a szervezők közlése szerint Baló György, a bizottság munkájában részt vesz továbbá Mandur László, a parlament alelnöke, Eötvös Pál, a MÚOSZ elnöke, Vince Mátyás, az MTI elnöke, Pálffy István, az MTV műsorvezetője, Bárándy Péter, a magyarországi Pulitzer Emlékdíj Alapítvány kurátora, Vámos Miklós író, Szetey András főszerkesztő és Csillag András Pulitzer-kutató.

    A díjazottak kategóriánként (középiskolás; felsőoktatásban részt vevő tanuló) ötszázezer forint jutalomban részesülnek, amelyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium ajánlott fel, ezzel támogatva a tavaly indult pályázatot - közölte Hiller István, a tárca vezetője, a pályázat fővédnöke.

    A nyertes pályázók ezen kívül megkapják Makó város díját, egy-egy zsűrizett, sorszámozott Pulitzer-szobrot.

    A beküldési határidő 2008. július 31. A pályázatról további információ a www.muosz.hu és a www.mako.hu internetes oldalakon olvasható.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását