2024. május 6. - Ivett, Frida

A Magosz igazgatója is feljelenti a volt polgármestert

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) igazgatója is feljelentést tesz Balkány volt polgármestere ellen. Ezt maga Budai Gyula igazgató közölte pénteken az MTI-vel, arra reagálva, hogy egy nappal korábban a volt önkormányzati veze
2008. január 18. péntek 18:07 - Hírextra

Marjánné Rinyu Ilona egy csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatón ugyanis azt állította az újságírók előtt, hogy "földbányászati ügyeim vannak" Szabolcs 3-as számú választókerületében, ami nem igaz, hiszen sem a megyében, sem az ország más területén nincsenek földbányászati ügyeim, vagy földjeim - hangoztatta a Magosz vezetője közleményében.

Hozzátette: a volt polgármester ellen ezen állítások miatt jogi lépéseket kíván tenni, tekintettel arra, hogy az MSZP-s önkormányzati vezető valótlan tényeket állított.
Budai Gyula arra is kitért, hogy "bátran áll a Marjánné Rinyu Ilona

ltal kezdeményezett per elé", hiszen a bíróság előtt kiderülhet a teljes igazság a balkányi 214 hektár, korrupciógyanús állami föld ügyében.

A szövetségi igazgató megismételte a Fidesz csütörtöki nyíregyházi sajtótájékoztatóján általa elmondottakat: Balkány volt polgármestere édesanyjának pályázatát nyertesként hirdette ki a Nemzeti Földalap a helyben lakó négy balkányi gazdálkodóval szemben, s a több mint 60 millió forintos ügylet szerződésének megkötése a Magosz által kezdeményezett vizsgálat, továbbá a nagykállói önkormányzat által indított peres eljárás - a helyhatóság elővásárlási jogát akarja érvényesíteni - miatt maradt el.

"A szerződéskötés felfüggesztéséről Tömör László, a Nemzeti Földalap elnöke november 20-án levélben tájékoztatott engem, a fenti okokra hivatkozva" - tette hozzá Budai Gyula.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását