2024. április 30. - Katalin, Kitti

Most ne tessék eurót venni

A múlt heti forintgyengülés ellenére közép- és hosszú távon a forint erősödésére lehet számítani - mondta el az InfoRádiónak a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója. Forián Szabó Gergely szerint a forint a jövőben évente 1-2 százalékkal, azaz nagyjábó
2008. június 9. hétfő 21:46 - Hírextra
Az elmúlt hetek erősödési hulláma után a múlt héten már enyhén gyengült a forint az euróhoz képest. Jelentős visszaesésre azonban nem kell számítani, hosszú távon inkább erősödik a nemzeti valuta - mondta az InfoRádióban a Pioneer Alapkezelő befektetési igazgatója. Mint mondta, az erősödés okai a továbbiakban is jellemezni fogják a magyar gazdaságot: a többi mellett a jegybank elkötelezettsége az inflációs cél elérésére.

Eközben a befektetők is magasabb forintárfolyamot áraztak be, és a kockázatvállalási kedvük javulása is kedvezett a nemzeti valutának. Mindeközben a Magyar Nemzeti Bank továbbra is viták kereszttüzében dolgozik, és nem látszik feltétlen egység a jegybank és a kormány között az inflációs cél tekintetében sem - mutatott rá Forián Szabó Gergely.

A szakember ennek ellenére közép- és hosszú távon a forint további erősödésére számít, így most eurót csak azoknak érdemes venni, akik a közeljövőben indulnak nyaralni. Fél- vagy egyéves időtartamra azonban nem érdemes a közösségi fizetőeszközbe fektetni a pénzünket, annak kamatai ugyanis lényegesen alacsonyabbak, mint a forinté, ráadásul a következő években is a magyar fizetőeszköz lassú emelkedésére lehet számítani.

Forián Szabó Gergely szerint a valutánk évente nagyjából 1-2 százalékkal, azaz 5-6 forinttal emelkedhet az euróhoz képest. Ez még nem árt a magyar gazdaságnak, ugyanakkor jótékonyan hat az infláció mérséklésére.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását