2024. május 3. - Tímea, Irma

Ki lesz a BKV igazgatója?

Egy nap híján két héttel azután, hogy a Fővárosi Önkormányzat átruházott hatáskörben eljáró szakbizottsága döntött a BKV vezérigazgatói posztjának nemzetközi pályázati kiírásáról, hétfőn két országos gazdasági napilapban is megjelent a pályázat.
2008. június 9. hétfő 10:49 - Hírextra
A kiírási késlekedés ellenére a pályázat június 30-i beadási határideje változatlan. Az új vezérigazgató augusztus 1-jétől 5 évig töltheti be a tisztséget. A vezérigazgató javadalmazásának egyeztetésére a jelentkezőktől kérnek javaslatokat.

A vezérigazgatótól műszaki vagy gazdasági egyetemi végzettséget, legalább öt éves vállalatirányítási tapasztalatot, első számú vezetői gyakorlatot, legalább két éves, államigazgatásban és/vagy közszolgáltató szektorban szerzett vezetői tapasztalatot, valamint az angol és/vagy a német nyelv tárgyalási szintű ismeretét várják el. Előnyt jelent a pályázat elbírálásánál a vállalati válságkezelés, újjászervezés terén, illetve a krízis-, vagy sztrájkhelyzetben szerzett tapasztalat.

Antal Attila, a cég korábbi vezérigazgatója, akit pályázat nélkül Hagyó Miklós (MSZP) főpolgármester-helyettes személyes javaslatára, 2007. január 1-jével nevezett ki a Fővárosi Közgyűlés többsége, egészségügyi okok miatt, saját kérésére, április 19-vel távozott posztjáról. A céget azóta Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettes irányítja. Őt Antal Attila nevezte ki tavaly szeptemberben vezérigazgató-helyettesnek, röviddel azután, hogy áprilisban beruházási irodavezetőként belépett a BKV-hoz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását