2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Irreális áremelések jönnek

Berlinben a fogyasztóvédelmi minisztérium államtitkára megerősítette, hogy idén ősszel 40 százalékos gázáremeléssel kell számolni. Félreértések elkerülése végett egyértelművé tette, hogy ebbe nem tartozik bele a nemrég életbe léptetett 25 százalékos áreme
2008. június 9. hétfő 22:15 - Hírextra
Az államtitkár elmondta, hogy egy korábbi megállapodás értelmében az energiahordozók ára egymással párhuzamosan alakul. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a kőolaj árának emelkedését a gázár nagyjából hasonló mértékű növekedése követi, ami a jelen esetben csaknem 40 százalékos drágulásnak felel meg.

Az államtitkár közölte azt is, hogy a kormány fontolóra vette a megállapodás újraértékelését, illetve az energiahordozók közti árhasonlóság feloldását, a nem egyszer sokkhatást kiváltó drágulás elkerülésére.

A gazdasági miniszter viszont kijelentette, hogy az intézkedés aligha gátolná a gáz-, vagy olajár további emelkedését.

A berlini koalíció egyik tagja, a Szociáldemokrata Párt energiaszakértője úgy vélte, hogy a kormánynak intézkednie kellene a fenyegető áremelés hatásainak tompítása érdekében, és legalább a kis fizetésből élő fogyasztók számára gondoskodnia kellene az átlagosnál alacsonyabb tarifa életbe léptetéséről.

Nyilatkozatában az energiaszakértő is megerősítette az államtitkár bejelentését, amely szerint a fogyasztói gáz 40 százalékos drágulása a már életbeléptetett 25 százalékos emelést fogja kiegészíteni.
Forrás: InfóRádió
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását