2024. május 2. - Zsigmond

Esélylatolgató: Románia - Franciaország

A halál már feni a kaszáját: a C csoportot ugyanis halálcsoportnak nevezték el. Persze mind a négy csapat szeretné elkerülni az „öreget”, s ezért már ma este szeretnének tenni a csapatok. A románok például úgy, hogy inkább a gall kakast küldik
2008. június 9. hétfő 15:59 - Gedei Szilárd
Két meglehetősen öntudatos nemzet összecsapása lesz ez, még ha a franciák keretében ezúttal is kevés az igazi gall őslakos.
Viszont van annak azért valami megfoghatatlan fanatikuma, mikor a derék francia drukker a Marseillest ordítva magasba emeli az élő, igazi, hamisítatlan gall kakast. Persze keleti szomszédjaink sem szenvednek identitászavarban, nagyon jól tudják: egy ilyen torna jó lehetőség arra, hogy bemutassák; a Hagi utáni korszakban is vannak jó focistáik. Meg amúgy is, látott már valaki román csapatot küzdelem nélkül hazakullogni?

A sárgák viszonylag jó csapattal érkeztek a tornára, de a nagy nevek (Chivu, Mutu) mellett a kevésbé ismert vízhordókra is fontos teher hárul. A kapusra, Lobontra főszerep vár: a francia támadók bizony nem kérdeznek, hanem lőnek. Hogy hány gólt, az a kérdés, a Getafeből megismert Contra irányította román védelem szerint egyet sem.

Az igazi sztárokat azonban a másik oldalon kell keresnünk: Henry, Ribery, vagy Thuram neve garancia a jó focira. Persze történt már olyan, hogy szégyenszemre világbajnokságról lőtt gól nélkül távoztak a gallok. Ez azonban idén aligha történhet meg, ha mégis, hát akkor bizony a kakas megy a levesbe…

Nézzük, kik lesznek a meccs főszereplői! A Hírextra.hu pontozta a várható kezdőcsapatokat:



Esélyek: Románia: 25% döntetlen: 25 % Franciaország: 50 %

a Hírextra.hu tippje: 0-2

Kulcsemberek lehetnek: Lobont, Chivu, illetve Ribery, Henry, Benzema
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását