2024. április 25. - Márk

Cselgáncs a félmaratonon

Az olimpiai és világbajnok Kovács Antal vezetésével egy cselgáncsos csapat is rajthoz áll a szeptember 7-én sorra kerülő Budapest Félmaratonon.
2008. május 1. csütörtök 10:05 - Hírextra
"Braun Ákossal már régóta dédelgetjük az álmot, hogy egyszer lefutjuk a maratont, ehhez jó erőpróba lesz a táv felét teljesíteni" - nyilatkozta a judoinfo.hu szaklapnak a 2005-ben visszavonult "Atom Anti".
A barcelonai játékok győztese azt is elárulta, hogy bár nem hitelesíthető távon, de egyszer már teljesítette a 21 kilométert:

"A 92-es Európa-bajnoki bronzérem után edzőm, Hangyási Laci bácsi felült a Babettájára és kitartóan motorozott mellettem. Két órán át futottam, ez nagyjából egy félmaratoni táv lehetett. Edzésen 10-15 kilométereket rendszeresen teljesítettünk, egyszer elindultam a duatlon országos bajnokságon, ahol tíz kilométer futás után negyvenet kerékpároztunk, majd újra ötöt futottunk, időben ez is olyan félmaratoni erőpróba lehetett. Váltóban már részese voltam a félmaratonnak, a csapat Európa-bajnokság előtt ráhangolódásként indultunk el, és nekem jutott a 13 kilométeres szelet. Maga a táv amúgy nem jelenthet problémát, hiszen két-három órákat edzünk, bírni fogjuk, ám az elejétől kezdve inni kell, mert ha az ember érzi, hogy szomjas, akkor már baj van. Amúgy az egész roppant egyszerű, az a lényeg, hogy az ember az egyik lába elé tegye a másikat" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását