2024. május 5. - Györgyi

Szcientológiát szabadíthat a kormány az iskolákra

Az oktatás finanszírozási rendszerének átalakításával előbb kiéheztette, most pedig a reklámtörvénnyel összefüggésben a közoktatási törvény módosításával rászabadítaná a vállalkozói tőkét, a szcientológiai egyházat a forráshiánnyal küzdő magyar iskolákra
2008. június 7. szombat 15:58 - Hírextra

Hétfőn a szükséges módosítások után hirdetőként jelenhetnek meg azok a cégek az oktatási intézményekben, amelyek támogatnak egy közéleti és kulturális eseményt. Elhibázott kormányzati lépésnek tartja a reklámtörvényen keresztül az közoktatási törvény módosítását Kerpen Gábor.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke elfogadhatatlan nevezte, hogy a szakmai szervezetek értesítése nélkül kiterjesztik az iskolákban a reklámozható tevékenységek körét. A közoktatási törvény jelenleg csak az gyerekek egészséges életmódjával, a környezetvédelemmel, a társadalmi, közéleti, kulturális tevékenységgel összefüggő reklámot engedélyezi igazgatói engedéllyel az iskolákban.

Hétfőn a közoktatási törvény módosításával már "az oktatási tevékenységet folytató vagy az ilyen tevékenység megvalósulásához bármilyen formában hozzájárulást nyújtó vállalkozások" is megjelenhetnek reklámozóként az iskolákban. "Az iskolai büfékbe a mostani korlátozás lazulásával esetlegesen visszakerülő édességnél is nagyobb veszélyt rejt a szabályozás felpuhítása és a reklámok megjelenésére vonatkozó döntési jog elvétele az intézmények igazgatóitól" - mondta lapunknak Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke.

A reklámtörvény oktatásra vonatkozó részének liberalizálása szerinte - ha nem teremtene jogi anomáliát a meglévő szabályozással - akár a dohánygyáraknak is lehetővé tenné az iskolai megjelenését. Ugyanígy, jegyezte meg Kerpen Gábor, a szcientológiai egyház terjeszkedésének is teret nyithatnak a törvényi kiskapuk.

Forrás: Havariapress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását