2024. május 3. - Tímea, Irma

Herényi a közmédiumokról

Feladatuk pontos kijelölésének hiányában nem láthatják el a tőlük elvárt funkciókat a közmédiumok - hangoztatta Herényi Károly. "Annak a vitorlásnak, amelyik nem tudja a célt, semelyik szél nem jó" - mondta, hozzátéve: a politika közel két évtizede adós a
2008. január 14. hétfő 17:44 - Hírextra
Tamás Pál, az MTA Szociológiai Kutatóintézetének igazgatója arról beszélt: három lehetséges forgatókönyv áll a közmédia előtt; vagy a "technológiai utópizmus" jegyében arra várnak a döntéshozók, hogy a digitális átállás megoldja a felmerült problémák nagyját, vagy egy "műemlékvédelmi" szemlélet lép életbe, és azt nevezik ki közszolgálatnak, ami a régi rendszerből életképesnek bizonyult.

Harmadik lehetőségként azt említette, hogy a kereskedelmi médiumokkal kell valamilyen egyezséget kötniük a közszolgálatiaknak, ezt azonban ahhoz a helyzethez hasonlította, amikor feladják az erődöt a szabad elvonulásért cserébe.

A következő évek nagy kérdésének azt nevezte, van-e ezen a hármon túl más lehetőség, illetve hogy ezek milyen hibridje valósul meg.

Agárdi Péter rádiókuratóriumi elnökségi tag azon felvetésére, hogy a fiatalok körében mind nagyobb az igény olyan "fundamentalista" médiumra, amely kész világképet, értékeket ad a befogadóknak, Tamás Pál azt közölte: ő egyedül a radikális nemzeti oldalon látja ezt. Ez a jelenség maga után vonja ezt majd más eszmerendszerek híveinél is, így megjelenhet ez éppúgy az anarchisták, mind a zöldek között - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását