2024. május 13. - Szervác, Imola

Letanúzták Gyurcsányt

Gyurcsány Ferenc tanúkihallgatási jegyzőkönyve
2008. június 7. szombat 17:15 - Hírextra

Bács-Kiskun Megyei Főügyészség B.3849/2005.szám


TANÚKIHALLGATÁSI JEGYZŐKÖNYV


Készült: A Kecskeméti Városi Ügyészségen a Btk. 318. (7) bekezdés b) pontjába ütköző különösen nagy kárt okozó, bűnszervezet tagjaként, folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének és más bűncselekményeknek megalapozott gyanúja miatt Zuschlag János és társai ellen folyamatban lévő eljárásban Gyurcsány Ferenc tanú kihallgatása alkalmával Kecskemét, Mátyási u. 3. I/119. szám alatt a Kecskeméti Városi Ügyészség hivatalos helyiségében 2007. szeptember hó 25. napján 19 óra 51 perces kezdettel.

Jelen vannak:

Dr. Szabó Ferenc főügyészhelyettes Gyurcsány Ferenc
Dr. Kopasz Zsolt vezető ügyész tanú
Dr. Német Zsolt vezető-helyettes ügyész
Dr. Várkonyi Judit ügyész
Dr. Soós Mihály ügyészségi titkár, jkv.vezető

A tanú neve: Gyurcsány Ferenc
A hatóság eljáró tagja közli a tanúval, hogy a csalás bűntette és más bűncselekmények miatt Vámosi Zsolt, Őri András, Katus Ferenc, Krausz Csaba, Zuschlag János, Marsovszky Balázs, Kullai Tamás és Lados István ellen folyamatban lévő büntetőügyben hallgatja ki tanúként.
A tanúnak a gyanúsítottakhoz, valamint az ügy egyéb érdekeltjéhez való viszonya: érdektelen
A hatóság eljáró tagja a Büntetőeljárási Törvény alapján (a Be. 85. paragrafus (3) bek., a Be. 81 paragrafus (1) bek., a Be. 82. paragrafus (1) és (2) bek.) figyelmezteti a tanút törvényes jogaira és
kötelességeire:
Az eljáró megállapítja, hogy a tanú kihallgatásának törvényi akadálya nincs.
Legjobb tudomása és lelkiismerete szerint az igazat kell vallania, mert a hamis tanúzást és a mentő körülmény elhallgatását a törvény szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Akkor tanúskodik hamisan, ha az ügy lényeges körülményére nézve valótlan vallomást tesz, vagy a valót elhallgatja.
A tanúvallomást megtagadhatja, ha önmagát vagy hozzátartozóját bűncselekmény elkövetésével vádolná, az ezzel kapcsolatos kérdésben.
Mást bűncselekmény elkövetésével hamisan nem vádolhat, mert azt a törvény szabadságvesztéssel bünteti.
Figyelmeztetem, hogy államtitoknak vagy szolgálati titoknak minősülő tényről nem hallgatható ki az, aki a titoktartási kötelezettség alól nem kapott felmentést, illetőleg a tanúvallomást megtagadhatja a fenti eseteken kívül az is, aki foglalkozásánál vagy közmegbízatásánál fogva titoktartásra köteles és a tanúvallomással titoktartási kötelezettségét megsértené, kivéve, ha ez alól a külön jogszabály alapján jogosult felmentette.
A tanú a törvényes figyelmeztetés után kijelenti: a figyelmeztetéseket megértettem, kihallgatásomnak akadálya nincs.

tanú
Ügyész: kérem, nyilatkozzon arra, hogy gyanúsítottakat ismeri-e velük milyen viszonyban van.
Tanú: két személyt ismerek közülük, Zuschlag Jánost és Marsovszky Balázst. Zuschlag Jánost parlamenti képviselő korában ismertem meg, 2002-2003-ban. Viszonyunk a szokásos képviselői viszony volt, illetve két okból azon túlmutatott. Egyfelől miniszterségem idején ő vezette az MSZP frakció ifjúsági és sport munkacsoportját. Másrészt "könnyen észrevehető ember volt," kapcsolatunk munkatársi kapcsolat volt lényegében véve.
Marsovszky Balázst az elmúlt hónapokban ismertem meg, ennek az ügynek a kapcsán. Különféle rendezvényeken futottunk össze, itt elmondta, hogy bajban van, és tanácsomat kérte, hogy mit kell csinálni. Én a feltett kérdésre azt válaszoltam, hogy együtt kell működni. Viszonyunkat legfeljebb ismerősinek lehet mondani.

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását