2024. május 3. - Tímea, Irma

MSZP: választási csalás Szombathelyen

Választási csalás történt tavaly az országgyűlési képviselő-választás kopogtatócéduláinak összegyűjtésekor Szombathely 1-es számú választókerületében, a helyi Fidesz prominensei pedig asszisztáltak hozzá - jelentette be egy már korábban lezárult, de most
2007. augusztus 30. csütörtök 20:25 - Hírextra
Emlékeztettek arra, hogy tavaly a helyi választási bizottság már feljelentést tett ismeretlen tettes ellen bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt, miután megtagadták a Munkáspárt jelöltjének nyilvántartásba vételét. Ennek oka az volt, hogy a jelölt által leadott több mint 800 ajánlószelvény közül 131 fénymásolt, 74 pedig formailag is hibás volt.

Oroszvári Péter elmondta: egy internetes lap állításai szerint a rendőrségi nyomozás során kiderült, hogy több száz olyan, jobboldali elkötelezettségű ember ajánlószelvényét hamisították meg, akik eredetileg a Fidesz aktivistáinak adták át kopogtatócédulájukat, azokra mégis a Munkáspárt és annak jelöltjének neve került.

"Persze a Fideszben senki nem tudta, hogyan kerültek a páncélszekrényből ajánlószelvények a munkáspárti jelölthöz, az írásmintákkal sem jutott előbbre a nyomozás, ezért az ügyet a napokban lezárták" - mondta Oroszvári Péter.

Az MSZP politikusai szerint a munkáspárti jelölt indulásával egyértelműen a szocialista jelölt esélyei romlottak a választókerületben, közlésük szerint így már akkor is alapos volt az a gyanú, hogy a történtek háttérben a Fidesz áll.

Horváth Attila és Oroszvári Péter a sajtótájékoztatón felszólították a Fideszt, adjon magyarázatot a rendőrségi vizsgálatban feltárt tényekre, vagyis arra, hogyan kerülhetett irodájuk páncélszekrényéből a Munkáspárt jelöltjéhez több száz ajánlószelvény.

Palkó Andrea, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője az MTI érdeklődésére elmondta: az ügyet nem a napokban zárták le, hanem még decemberben, mégpedig tényleges eredmény nélkül.

Az alezredes elmondta: a meghallgatott több száz tanú közül valóban voltak olyanok, akik a Fidesznek szándékoztak adni a kopogtatócédulát, aláírásuk és adataikat is valódinak ismerték el, de a jelölt és a jelölő szervezet nevét nem ők írták rá a kopogtató cédulákra. Ezt az írásszakértő véleménye is alátámasztotta. A nyomozás során viszont nem sikerült kideríteniük, hogy ki követte el a hamisítást.

Elmondta azt is, a Fidesz-iroda minden munkatársáról írásmintát vettek, de egyikük mintája sem egyezett meg a munkáspárti jelölt által leadott kopogtatócédulákon szereplő kézírással.
Szakály Gábor, a Fidesz szombathelyi szervezetének alelnöke egyetlen mondatból álló közleménnyel reagált a szocialisták sajtótájékoztatóján elhangzottakra.

"A szocialistáknak - miközben lerabolják a várost és haverjaikat juttatják pozícióba - , láthatóan marad idejük arra, hogy az általuk okozott problémák megoldása helyett a Gyurcsány Ferenc vezetésével végighazudott választási kampánnyal foglalkozzanak" - írta a politikus az MTI-hez eljuttatott dokumentumban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását