2024. április 16. - Csongor

Két gólos előny

A magyar férfi kézilabda-válogatott két góllal, 27-25-re nyert a vendég Bosznia-Hercegovina ellen a világbajnoki selejtező párharc első felvonásán, Gyöngyösön.
2008. június 7. szombat 20:06 - Hírextra

Vb-selejtező, 1. mérkőzés:
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 27-25 (15-14)
------------------------------------------------

Felváltva estek a gólok a mérkőzés elején, majd a roppant kellemetlen stílusban, keményen védekező vendégek a 9. percben átvették a vezetést (3-4). Ezt követően Eklemovics pillanatai következtek, sorozatban háromszor betalált (7-6), de később a bosnyákok megint fordítottak.
12-12-nél kapust cseréltek a magyarok, elléptek 15-12-re, de a szünet előtti hajrá nem sikerült jól.
A térfélcsere után is folytatódott az idegőrlő csata, a magyarok vezettek, a bosnyákok egyenlítettek, sőt olykor vezettek is. Alig esett gól, a védelmek jól zártak, de a magyarok rengeteget hibáztak, mi több, a bosnyák kapus szenzációsan védett.

Az 54. percben, 23-24-nél Skaliczky László szövetségi kapitány időt kért. Ez nagyon jól jött, mert megszakítás nélkül négy gólt dobott az addig halványan teljesítő alakulat, így 27-24-nél már a vendégek trénere próbálta meg rendezni a sorokat. Közben a bosnyák szurkolók egy csoportja összeverekedett, közül egyet elvezettek a rendőrök.
Gulyás újabb ziccert rontott, a vendégek betaláltak, és ez a 27-25 megmaradt a lefújásig.
A pokolian nehéznek ígérkező visszavágót jövő szombaton 20:30-kor rendezik Szarajevóban. A párharc győztese vehet részt a január 16. és február 1. között rendezendő horvátországi vb-n.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását