2024. április 26. - Ervin

Meccsrutint szerzett Itáliában az ifjú center

A május 23–25. között Szombathelyen és Bükön rendezendő női Savaria-kupára készülő magyar válogatott centere, Filipovics Anita túl van második olaszországi idényén. Ez volt az első szezon az ifjú röplabdázó életében, amikor végig stabil kezdőjátékos
2008. május 17. szombat 15:10 - Hírextra
„Két meccsen nem játszottam, a válogatottbeli elfoglaltságom, illetve egy vállsérülés miatt, egyébként folyamatosan a pályán voltam – mondta a 20 éves Filipovics. – A szezon pozitívuma az volt, hogy meccsrutint, tapasztalatot szereztem, viszont szerintem sokkal többet fejlődhettem volna, de az edzőm sajnos nem tanárember volt, nem a technika, csak a győzelem volt a lényeg számára. Hiába kértem többször is, hogy tartson különedzéseket nekem, nem volt rá lehetőség.”

A Brunelli Volley Nocera Umbra az olasz másodosztály kilencedik helyén zárt. Filipovics Anita kölcsönben játszott itt, hiszen eredetileg az élvonalban szereplő, világsztárokkal teletűzdelt, Bajnokok Ligája-bronzérmes Asystel Novara játékosa. „Szerződést hosszabbítok a Novarával, de ősztől megint kölcsönadnak, ezúttal a szintén másodosztályú Infotle Banca Di Forli együttesének – folytatta a center, aki a novemberi olimpiai előselejtező-tornán debütált a nemzeti csapatban. – Nagyon örülök, hogy a nyíregyházi edzőtáborozáson az első naptól részt vehetek. Kiváló a hangulat, napi két edzéssel készül együtt az A- és a B-válogatott. Tudom, hogy tavaly aranyérmet nyert az együttes a Savaria-kupán. Idén is erős csapatunk van, bízom benne, hogy sikerül a címvédés. Technikailag jók vagyunk, gyors, dinamikus röplabdát próbálunk játszani.”

Savaria-kupa, felnőtt női nemzetközi felkészülési torna, 2008. május 23–25., Szombathely, Bük

1. forduló (május 23., péntek, Szombathely, Aréna Savaria)
15.30: Spanyolország–Szlovákia
18.00: Magyarország–Finnország (tv. Sport2, élő)
2. forduló (május 24., szombat, Bük, Városi Sportcsarnok)
13.00: Magyarország–Szlovákia (tv: Sport1, élő)
15.00: Finnország–Spanyolország
3. forduló (május 25., vasárnap, Szombathely, Aréna Savaria)
10.30: Szlovákia–Finnország
13.00: Magyarország–Spanyolország (tv: Sport1, élő)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását