2022. július 2. - Ottó

Kaposvár együttműködik Mostarral

Együttműködési megállapodást kötött Kaposvár a bosznia-hercegovinai Mostarral; az okmányokat pénteken írták alá a somogyi megyeszékhelyen - közölte a városháza sajtóreferense az MTI-vel.
2008. június 7. szombat 06:31 - Hírextra
Kaposvár nem titkolt célja, hogy a nyugat-balkáni országot közelebb hozza az Európai Unióhoz, segítse az integrációs folyamatot - mondta Polgárdi Erika.

A két város együttműködési megállapodása kapcsán elmondta: a németországi Glindével és francia Saint-Sebastiennel fennálló kapcsolat tizedik évfordulóját éppen ezen a napon, június 6-án ünneplik. Rajtuk kívül még hat testvérváros delegációja köszöntötte a városházán Kaposvár új partnerét, Mostart.

A sajtóreferens közölte: Kaposvár folyamatosan építi kapcsolatait a térség országaival, városaival. Példaként megemlítette, hogy nemrég fejeződött be az az egy éven át tartó együttműködés, amely Kaposvár és a horvátországi Kapronca közötti kulturális és turisztikai kapcsolat kialakítását és elmélyítését célozta, mindkét nemzet civil szervezeteinek aktív közreműködésével.

A somogyi megyeszékhely önkormányzata hasonló együttműködés kiépítését tervezi Mostarral is - tette hozzá Polgárdi Erika.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását