2024. május 3. - Tímea, Irma

Szigorított belépés a Margitszigetre

Gyakorlatilag kikerülhetetlen technikai gátat képez az új beléptetőrendszer a Margitsziget két végén az Árpád és Margit hídnál, amelyet pénteken adott át Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes és Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezető igazgatója.
2008. június 6. péntek 14:27 - Hírextra
A Margitsziget megóvására, szépségének megőrzésére a Fővárosi Önkormányzat által elfogadott intézkedési terv egyik eleme az új, európai színvonalú beléptető rendszer. Kialakítására azért volt szükség, mert a szigetre azok is be tudtak jutni, akiknek nem volt erre jogosultsága.

Az új rendszer több technikai megerősítést kapott. A Margitsziget mindkét végén elhelyezett ki- és beléptető sorompók alá emelkedő-süllyedő oszlopok kerültek és a meglévő sorompókarokat is hosszabbra cserélték.

Gyarmati Zoltán kifejtette: a két sorompó alá helyezett oszlop egy hidraulikus rendszer, amely időjárásálló, télen is üzemeltethető. Olyan erős, hogyha a busz mögé beáll egy másik autó, mondván hátha még be tud hajtani a szigetre, akkor azt föl fogja emelni. Ha valaki megrongálja, meg kell térítenie az okozott a kárt.

Az oszloppal párhuzamosan egy kamerarendszer is épült, amelynek képei az Árpád híd felőli lehajtónál lévő őrbódé és a Parking Kft. irodájának monitorain jelennek meg, így csak az arra illetékes buszok, illetve az engedéllyel rendelkező gépjárművek tudnak behajtani a szigetre - mondta Hagyó Miklós.

A beruházás hétmillió forintba került. A rendszer fél éven belül egy rendszámfelismerő programmal is kiegészül, amely egyrészt a BKV-buszok és a behajtási engedéllyel rendelkező járművek eddigieknél gyorsabb behajtását biztosítja, másrészt azt is visszakereshetővé teszi, hogy egy adott pillanatban mely gépkocsik tartózkodnak a szigeten.

A margitszigeti változások része még a megerősített polgárőri és rendőri jelenlét, valamint a Főkert által végzett eddigieknél gyakoribb takarítás is. A kerékpárosbarát intézkedéseket gyarapítja a 200 új kerékpártároló létesítése a sziget két végén, továbbá a sportpályák, uszodák, játszóterek közelében. Ezeket a következő hetekben helyezik ki.

Az intézkedéstől azt várják, hogy csökken az illetéktelen járműforgalom és a Margitszigetre látogatók kulturáltabb környezetben tölthetik el szabadidejüket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását