2024. április 20. - Tivadar

McCain embert küldene a Marsra

John McCain gyermekkorának kedvenc olvasmánya volt egy Bradbury-regény, ebből merített most ötletet. Ember vezette missziót szeretne látni a Marson a republikánusok leendő elnökjelöltje, aki az amerikai űrkutatási prioritások újragondolását szorgalmazza.
2008. június 6. péntek 14:30 - Hírextra
John McCain egy floridai rendezvényen az amerikai űrkutatási hivatal 2010-ig tartó űrsikló-programjának támogatása kapcsán úgy nyilatkozott, hogy hajlandó folytatni az "adófizetők dollárjaiból" finanszírozott programot. Egyben vitatta, hogy a NASA-nak jobb munkát kellene végeznie annak érdekében, hogy annyira lelkesítse az amerikaiakat, mint azt az 1969-es Holdra szállás tette.

Az arizonai szenátor a rendezvényen elmondta: gyerekkorának egyik kedvenc olvasmánya Ray Bradbury 1950-es, Marsbéli krónikák című regénye volt, amely a vörös bolygó kolonizálásáról szólt. Mint fogalmazott, egy olyan projekt, amely embereket juttatna a Marsra, megmozgatná az amerikaiak képzeletét. "Álljunk ki együtt emellett. Úgy vélem, az amerikaiak hajlandóak lennének erre" - fogalmazott McCain.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását