2024. április 27. - Zita

Iskolába kerül az energiatudatosság

Az ország valamennyi általános és középiskolájába eljutó oktatási programról szóló együttműködési megállapodást írt alá Hiller István szakminiszter és Konrad Kreuzer, az E.ON Hungaria Zrt. energiavállalat igazgatótanácsának elnöke pénteken Budapesten.
2008. június 6. péntek 13:34 - Hírextra
A 2010 végéig szóló megállapodás célja, hogy a fenntartható fejlődésért jelentősen erősödön az energiatudatosság Magyarországon. Az áram-és gázszolgáltató vállalat oktatási programja olyan komplex, a kreativitást fejlesztő oktatási csomag, amely az ismereteken alapuló tudás mellett a tanulók kompetenciafejlesztését is segíti.

Az együttműködés jegyében az oktatási tárca segítséget nyújt az iskolai tantervhez kapcsolódó oktatási programsorozat kidolgozásához, az oktatók megfelelő felkészítéséhez. A 6-18 éves diákoknak www.energiakaland.hu címen oktatási portál is indul, ahol a természettudományos órákkal összhangban a fiatalok interaktív formában ismerhetik meg az energiával kapcsolatos kérdéseket.

Arra a kérdésre, hogy milyen pénzösszeg van a program mögött, a miniszter úgy válaszolt: az Ungarischer Akzent elnevezésű 2007-es németországi kulturális évadot a vállalat 100 millió forinttal támogatta, véleménye szerint legalább ennyit az oktatás is ér. Hiller István reményét fejezte ki, hogy a vállalat jelenléte az oktatásban és kultúrában egyaránt eredményes lesz.

Konrad Kreuzer arról beszélt, hogy az energia, az ellátás biztonsága mindenkit érintő téma. Hozzátette: az E.ON nem csak gazdasági, hanem társadalmi tényező is szeretne lenni Magyarországon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását