2024. április 26. - Ervin

Gyurcsány: ráolvasás a Fidesz kijelentése

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök ráolvasásnak nevezte a Fidesz elnökének új munkahelyekre vonatkozó kijelentéseit. A miniszterelnök erről az Észak Pesti Térségi Integrált Szakképző Központ uniós projektjének záró eseménye után nyilatkozott az MTI-nek pénte
2008. június 6. péntek 16:03 - Hírextra
A kormányfő úgy fogalmazott: van, aki annyit mond, hogy egymillió új munkahelyet hozna létre, de nem mondja meg, hogyan, majd néhány nappal később kiderül, hogy ebből az egymillióból szerinte 500 ezer már létezik, csak feketén.

"Ez nem program, hanem ráolvasás, az ilyen kinyilatkoztatásokból nem lesz több munkahely, erre nem lehet egy ország jövőjét alapozni" - közölte az MTI-vel a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc a rendezvényen arról beszélt, hogy az a több mint egymilliárd forintos uniós támogatás, amelyből hat észak-pesti szakképző intézményt fejlesztettek, nem is kerülhetett volna jobb helyre a komoly munkáshagyományokkal rendelkező Angyalföldnél.

A kormányfő úgy látja: fordul a világ, és egyre többen értik meg, hogy a boldogulást nem feltétlenül egy papír jelenti, hanem a megszerzett tudás. Mint mondta, az átalakított szakképzés lehetővé teszi majd, hogy az országban ne az legyen a kihívás, hogy talál-e az ember egy jó vízvezeték-szerelőt vagy autószerelőt.

Véleménye szerint a gazdagság és a becsület nem elsősorban szerencse dolga, hanem tehetségé, munkáé és szorgalomé.

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: azt szeretné, hogy Magyarország ne a lehajtott fejűek, hanem a felemelt fejű emberek országa legyen. "Ez az ország be fogja bizonyítani, hogy nem azoknak van igazuk, akik a válság apostolai, hanem azoknak, akik a remény, a növekedés és a fejlődés apostolai" - jelentette ki a kormányfő.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását