2024. április 26. - Ervin

Demonstrált a fizetéséért

Szegeden, fővállalkozója telephelye előtt tartott egyszemélyes demonstrációt Szűcs László baranyai vállalkozó péntek délelőtt, amiatt, hogy a cég összesen 22 millió forintot nem fizetett ki neki a Dráva-projekt során elvégzett munkája ellenértékeként.
2008. június 6. péntek 12:00 - Hírextra
A férfi a szegedi ház előtt táblákat akasztva nyakába jussát és átláthatóbb szabályozást követelt. A vállalkozó elmondta, a 22 millió forintos tartozás csőd közeli helyzetbe sodorta cégét, s attól tart, az elindított, de talán évekig tartó peres eljárás során sem jut pénzéhez.

Szűcs László négy turisztikai építmény építőmesteri munkáit végezte el az év elején Baranya megyében, amelyekért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át, azt is 32 részletben. Többször felszólította tartozása rendezésére, de erre nem volt hajlandó, mert szerinte alvállalkozója indokolatlanul sokat számolt fel az elvégzett munkáért.

Szűcs László szerint esete nem egyedi jelenség, amely elkerüléséhez a jogi szabályozás módosítására lenne szükség. Úgy látja, a közbeszerzési eljárások során egy-egy beruházás lezárásának feltételéül kellene szabni, hogy az érintett alvállalkozók igazolják, megbízójuk rendezte tartozását.

A vállalkozó egy alapítvány létrehozását tervezi, amely hasonló helyzetbe jutott sorstársai jogi képviseletét látná el.

Szűcs László tiltakozásul az elmúlt hónapokban két, általa épített turistapihenő bontásához is hozzálátott Siklós közelében, a kiérkező rendőrök és az önkormányzat képviselői azonban megakadályozták az általa vásárolt, majd beépített anyagok elhordását.

A turistapihenők a Dráva ökoturisztikai fejlesztésének több mint egymilliárd forint értékű, a közelmúltban befejeződött programja keretében készültek el.

A pénzből Baranya és Somogy megye 150 településén 41 beruházás valósult meg, a kirándulni vágyó turistákat új pihenőhelyek, túraállomások, esőbeállók, madárlesek, turisztikai központok, a népi hagyományokat őrző tájházak várják.

A Dráva-projektet olyannyira sikeresnek értékelték, hogy a programot ez év februárjában a Dél-Dunántúl turizmusáért 2007 díjjal tüntette ki a Dél-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását