2024. május 2. - Zsigmond

A Fidesz elhatárolódik

Illés Zoltán nem a Fidesz szakpolitikusa, a paksi atomerőmű és a bátaapáti tároló jövőjéről pedig az országgyűlési képviselők több mint 90 százaléka egyértelműen döntött. Ezzel kezdte sajtótájékoztatóját pénteken Szekszárdon Potápi Árpád és Tóth Ferenc, o
2008. június 6. péntek 11:57 - Hírextra
Illés Zoltán, aki csütörtökön elment Sólyom László köztársasági elnökkel Bátaapátiba, ahol a Nemzeti Radioaktív Hulladéktároló épül, ott magát úgy mutatta be, mint a Fidesz környezetpolitikusa. Ebben a minőségben kifogásolta a Paksi Atomerőművel kapcsolatos terveket és az erőmű kis és közepes radioaktivitású hulladékai elhelyezésére szolgáló bátaapáti tároló építését is - hangzott le.

Potápi Árpád elmondta, Illés nem képviselheti a Fidesz véleményét, mert a Fidesz mind az energiakoncepciót, mind az atomerőmű üzemidő hosszabbítását és a bátaapáti tárolóhely kialakítását is támogatta, nem csak Tolna megyében, hanem a parlamentben is. Ezeket a határozatokat a parlament óriási, több mint 90 százalékos többséggel fogadta el, ami azt jelenti, hogy a Fidesz-frakció is gyakorlatilag egyhangúan támogatta ezeket.

Illés Zoltánhoz hasonlóan vélekedett Sólyom László is Bátaapátiban. Az ő véleményét Potápi Árpád nem kommentálta, elmondta, az elnöknek – sem ebben, sem más kérdésben - nem kell a frakció és a parlament véleményét figyelembe venni.

Tóth Ferenc, Paks országgyűlési képviselője kijelentette: egyetért a köztársasági elnök véleményének azon részével, amikor az energiatakarékosságról, az energia-felhasználás hatékonyságának növeléséről beszélt, mert az energia nagyon drága. Az energiák közül azonban messze a legolcsóbb és egyben legbiztonságosabb az atomenergia – folytatta -, éppen ezért Magyarország hosszú távon nem mondhat le az atomenergiáról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását