2024. május 2. - Zsigmond

Nem lesz népszavazás Váralján

Formai okokra hivatkozva érdemi vizsgálat nélkül elutasította a Bonyhádi Városi Bíróság a váraljai népszavazási kezdeményezésben hozott jegyzői elutasítás ellen emelt kifogást - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Tolna Megyei Bíróság.
2008. június 5. csütörtök 15:28 - Hírextra
A nem peres eljárásban három hivatásos bíró döntött. A határozat indoklása szerint a bírósági felülvizsgálat ügyvédi képviselethez kötött, s mivel a kezdeményező a kifogást személyesen nyújtotta be, érdemi vizsgálat nélkül elutasították. A határozat ellen jogorvoslatnak nincs helye - közölte Csullag Józsefné szóvivő.

Kérdésre válaszolva hozzátette: a jegyzői elutasítás közzétételétől számított 15 napon belül akár még egyszer megismételheti a kifogást a kérelmező.

A népszavazási aláírásgyűjtést egy váraljai magánszemély kezdeményezte, hogy megakadályozza a település határában lévő szegénytelep felszámolását, az ott élők beköltöztetését a faluba.

Ficzinger Ágnes polgármester a távirati irodának elmondta, hogy az elmaradott körülmények között élő családok életkörülményeinek javítására a falunak egyetlen lehetősége van: ha a pályázaton nyert pénzből komplex programot indítanak az ott élők foglalkoztatására, közösségbe integrálására és lakáskörülményeinek megoldására.

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 54,3 millió forintos támogatást ítélt meg a váraljai pályázatra, amely azonban a népszavazási kezdeményezés miatt egyelőre függőben van.

A polgármester az újabb fejlemény hallatán úgy reagált, szeretnék minél előbb aláírni a támogatási szerződést, hogy hozzákezdhessenek a részletes ütemterv kidolgozásához.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását