2024. május 7. - Gizella

Bessenyei festett sisakban repül

Besenyei Péter herendi mintájú sisakban repül majd augusztus 20-án a Red Bull Air Race budapesti futamán - derült ki csütörtökön, egy különös verseny eredményhirdetésén.
2008. június 5. csütörtök 15:25 - Hírextra
Színművészek, festőművészek és a Herendi, valamint a Zsolnay Porcelángyár munkatársai vetélkedtek azért, hogy ki díszíthesse fel a híres repülő sisakját.
Csütörtökön a zsűri eldöntötte, hogy a 29 éves Tartó Lászlóé, a Herendi Porcelángyár alkotójáé a győztes sisak. A festő három hétig dolgozott művén, amelyen madártoll minták adják az alapot, ez szimbolizálja a repülést.

A 10 alkotás mindegyikét online árverésre bocsátják, július 11. és augusztus 11. között. A licitálás helye: www.sisakaukcio.origo.hu.

Nem biztos, hogy az aukción éppen Besenyei Péter sisakjára fognak a legtöbben licitálni: lehet, hogy a Szabó Győző és Szabó Sipos Barnabás színművészek, netán a Budha Tamás street art művész által díszített fejvédő lesz a legsikeresebb. De az is lehet, hogy a versenyre meghívott kortárs festők alkotásai lesznek a kedvencek.

A bevétellel a Wings for Life elnevezésű gerinckutatási alapítványt támogatják.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását