2024. május 2. - Zsigmond

Lezárták a Lánchidat!

A Greenpeace egy Duna fölé kifeszített, óriási transzparenssel kezdett be nem jelentett akcióba a Lánchídon csütörtök délelőtt a klímaváltozás megfékezése jegyében; a rendőrség nem sokkal 11 óra után lezárta a hidat.
2007. március 1. csütörtök 12:35 - Hírextra
A demonstráció során 8 sárga ruhás Greenpeace aktivista ereszkedett le köteleken a híd Parlament felé néző oldalán, egy 120 négyzetméteres vásznat tartva "Klímariadó! Zöld energiát!" felirattal. A Greenpeace szóvivője az MTI-nek elmondta: figyelemfelkeltő demonstrációjukkal azt kívánják elérni, hogy Gyurcsány Ferenc kormányfő egy hét múlva Brüsszelben a legszigorúbb uniós klímavédelmi vállalásokat támogassa.

A Lánchíd mellett a környezetvédők figyelemfelkeltés céljából időnként egy légvédelmi szirénát is beindítanak a budai rakparton egy furgonból. A rendőrség nem sokkal 11 óra után érkezett a helyszínre és lezárta a hidat mindkét oldalról. A hídon rekedt autókat, buszokat folyamatosan terelik le a budai és pesti oldal felé. Több darus tűzoltóautó is a hídra érkezett, akik a rendőrök segítségével sem tudnak egyelőre mit kezdeni a hídról leereszkedett, illetve a korlátokhoz láncolt környezetvédőkkel. A rendőrség első intézkedésként a sajtó munkatársait leküldte a hídról.

Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter csütörtökön egy sajtótájékoztató keretében azt közölte: a miniszterelnök az EU kormány és államfői tanácskozásán, március 7-8-án támogatni fogja az Európai Bizottság klímavédelmi előterjesztését. A miniszter kifejtette: az EB javaslata szerint az EU-nak 2020-ig 20 százalékkal kötelező mérsékelnie az üvegházhatású gázok kibocsátását.

Az indítvány része, hogy amennyiben a világ nagy országai, mint például az Amerikai Egyesült Államok és Kína hasonló vállalásokat tesz, akkor az EU hajlandó 30 százalékra emelni vállalását.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását