2024. március 29. - Auguszta

Budapest Ösztöndíj Program

Budapest Ösztöndíj Program bevezetését támogatta hétfői ülésén a Főpolgármesteri Kabinet - közölte a Városháza kommunikációs igazgatója az MTI-vel.
2008. július 21. hétfő 10:08 - Hírextra
A program célja, hogy az ösztöndíjat elnyerők a fővárosi önkormányzat számára fontos, kiemelt témából írják a szakdolgozatukat.

 Az ösztöndíjasok számára az önkormányzat a későbbiekben munkalehetőséget biztosítana. Egyebek közt mérnökök, jogászok, építészek, szociális munkások és kulturális menedzserek jelentkezésére számítanak - mondta el Nyáry Krisztián.

A kabinet elé benyújtott javaslatában Demszky Gábor főpolgármester azt indítványozta, hogy a Fővárosi Közgyűlés augusztus végén rendeletben szabályozza az ösztöndíjprogrammal összefüggő kérdéseket.

A programban évente tízen vehetnének részt, legfeljebb tíz hónapon át. A pályázattal elnyerhető havi 50 ezer forintos ösztöndíjra az önkormányzat oktatási bizottsága tenne javaslatot a döntésre jogosult főpolgármesternek. Az önkormányzat jövő évi költségvetésében biztosítanák először a programhoz szükséges milliókat.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását