2024. május 5. - Györgyi

Félsorompóra gyűjtenek

Félsorompóra gyűjtenek a fiukat gyászoló jobaházi szülők, akik azért küzdenek, hogy a farádi vasúti átjáró biztonságosabb legyen, és ne forduljon elő több tragédia. Ők egy évvel ezelőtt vesztették el a fiukat, aki motorjával vonattal ütközött - olvasható
2008. június 5. csütörtök 09:48 - Hírextra
A jobaházi önkormányzat segíti a szervezést. Számlát nyitott, és várja a felajánlásokat.
Tóth Mihályné polgármester elmondta: rövidesen levélben keresik meg a község lakóit, és segítségüket kérik, emellett a környékbeli települések támogatására is számítanak. Eddig már két jótékonysági rendezvény bevételét is felajánlották - tette hozzá a polgármester.

A szomszédos falvak egyetértenek a kezdeményezéssel, amelyek lakói szintén használják a farádi vasúti átjárót. Az érintett települések polgármesterei hangsúlyozták azonban, hogy anyagi hozzájárulásról a képviselő-testületek döntenek.

A farádi vasúti-közúti kereszteződésben június 10-én közlekedésbiztonsági bejárást tartanak a GYSEV Zrt. és a Nemzeti Közlekedési Hatóság, valamint az illetékes rendőrkapitányság és az önkormányzatok képviselői - tájékoztatta Stöckert Dávid, a GYSEV kommunikációs munkatársa a lapot. Hozzátette: a bejárást követően döntenek a hatóságok arról, hogy szükséges-e a biztosítás módjának a megváltoztatása.

A kommunikációs munkatárs tájékoztatása szerint félsorompó felszerelése csak a hatóságok engedélyével lehetséges, az engedélyeztetést pedig a hatóságok kezdeményezik.
Stöckert Dávid ismételten hangsúlyozta: az útátjáróban bekövetkezett balesetek minden esetben a közúton közlekedők hibájából következtek be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását