2024. április 30. - Katalin, Kitti

Elvehetik az ittas sofőrök kocsiját

Elkobozhatja az olasz rendőrség az alkohol vagy kábítószer hatása alatt álló vezetők autóját egy május vége óta érvényben levő szabályozás értelmében. Erre már két példa is volt az elmúlt napokban.
2008. június 5. csütörtök 07:00 - Hírextra

Két huszonéves sofőrnek már meg is kellett válnia autójától: a rendőrség az elmúlt napokban így büntetett meg egy fiatalembert, aki marihuánás cigarettát szívott, mielőtt a volán mögé ült, valamint lefoglalta egy fiatal ittas nőt kocsiját is.

Az új szabályozás szerint a rendőrség szigorú pénzbírság vagy börtönbüntetés kiszabása mellett elkobozhatja azoknak a sofőröknek az autóját, akiknek véralkoholszintje meghaladja a megengedett szintet vagy akikről kiderül, hogy valamilyen tiltott kábítószert fogyasztottak vezetés előtt. Az így lefoglalt járműveket, csakúgy mint a kábítószer-kereskedőktől és a maffia tagjaitól elkobzott kocsikat, a hatóságok árverésen értékesíthetik vagy maguk használhatják.

Nyugat-európai viszonylatban Olaszországban sok közúti baleset történik: 2006-ban 5699 ember vesztette életét az olasz utakon.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását