2024. május 8. - Mihály

Sorozatbetörők rabláncon

Összesen 16 betöréses lopással gyanúsítják a rendőrök azt a három zalakarosi férfit, akiknél fegyvert, lőszert és petárdákat is találtak - közölte kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság.
2009. január 13. kedd 15:02 - Hírextra
Csizmazia Péter sajtóreferens elmondta: a gyanú szerint a huszonéves férfiak a múlt év második felétől kezdődően Zalakaros térségében törtek be éjszakánként hegyi hajlékokba, nyaralókba, családi házakba. Elsősorban ajtót, vagy ablakot megrongálva jutottak be az általuk kiszemelt helyekre, ahonnan műszaki cikkeket, kisgépeket, szerszámokat vittek magukkal, összesen több millió forint értékben.

A zalakarosi rendőrök nyomozásuk során hétfőn jutottak el a gyanúsítottakhoz, akiknél a házkutatások során megtalálták az eltulajdonított tárgyak jelentős részét. Emellett egyikük lakásán, a ruhásszekrényből egy 22-es kaliberre átalakított, lefűrészelt csövű és tusájú légpuskát, valamint különböző kaliberű lőszereket foglaltak le, társánál pedig több tucatnyi petárdát találtak.

A három férfit őrizetbe vették, de nemcsak a betöréses lopás miatt indul ellenük eljárás. Egyiküknek lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés, másikuknak pedig "polgári felhasználású robbanóanyaggal és pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés" miatt is felelnie kell.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását