2024. április 19. - Emma

Áramlopásért börtön

Áramlopásért börtön vár az észak-borsod megyei Sajókaza munkanélküli családjaira, pedig az érintetteknek esélye sincs arra, hogy valaha is fizetni tudják a számláikat. A Népszabadságnak azt mondták, az áramot azért "lopják", mert a villanyórájukat már rég
2008. december 31. szerda 09:03 - Hírextra
A lap arra mutat rá, hogy a villanyszámla-hátralékok, büntetések, kamatok már régóta jóval magasabb összegre rúgnak, mint a befolyó jövedelmek, ezért lopják az áramot az emberek életveszélyes módszerekkel.

A helyi áramszolgáltató ellenőrei több mint 15 éve rendszeresen járnak ki rendőri kísérettel a sajókazai romatelepre, hogy "rajtakapjanak" néhány tucat családot a szabálytalan áramvételezésen.
Nem azért lopom az áramot, mert tolvaj vagyok, hanem mert nincs állásom, nem tudom fizetni a számlát - mondja egyikük.

Egy nyolcgyermekes "visszaeső" asszonyt például két év tíz hónap szabadságvesztésre ítéltek áramlopás miatt. A két általánost végzett nőnél legutóbb egy szabálytalanul bekötött villanykörtét és egy televíziót találtak, ezért kétszázezer forintra bírságolták.

A Népszabadság úgy tudja, hogy a családokkal szemben eljáró hatóságok köréből az elmúlt 15 évben senki sem akadt, aki a jog szerint járó segítséget felkínálta volna az érintetteknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását