2024. május 4. - Mónika, Flórián

Pert nyert a fideszes alelnök

Bagó Zoltán, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés fideszes alelnöke első fokon, nem jogerősen pert nyert az ellen az MDF-es politikus ellen, aki még a 2006-os országgyűlési választások előtt fenyegetéssel vádolta meg; az ügyről Bagó Zoltán nyilatkozott szerdán
2008. június 4. szerda 15:14 - Hírextra
Romsics Imre, a kalocsai választókerület MDF-es országgyűlési képviselőjelöltje 2006 márciusában egy sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a fideszes Bagó Zoltán fenyegetéssel próbálta rávenni, hogy lépjen vissza a jelöltségtől. A beszélgetésről titkos hangfelvételt készített az MDF-es politikus, amelynek részleteit nyilvánosságra hozta.

A Fidesz az ügy miatt visszaléptette Bagó Zoltánt a képviselő-jelöltségtől és a pártból való kizárását is kezdeményezte, Orbán Viktor pártelnök pedig az eset miatt levélben kért elnézést Dávid Ibolyától, az MDF elnökétől.

Bagó Zoltán - akit végül nem zártak ki a Fideszből, és a 2006-os önkormányzati választáson képviselőjelöltként indítottak - az ügy miatt polgári peres eljárást indított, és büntetőfeljelentést is tett rágalmazás és magántitoksértés miatt.

A fideszes politikus az MTI-nek elmondta: a kecskeméti bíróság kedden neki adott igazat a polgári peres ügyben és megállapította, hogy Romsics Imre valótlant állított, amikor azt mondta: "Bagó Zoltán fenyegetőzött és ígérgetett, megdöbbentő módon, kommunista módszerekre emlékeztetve fenyegetett meg, hogy amennyiben úgy döntök, hogy mégis elindulok a 2006. évi országgyűlési választásokon, veszélybe kerülhet munkám, egzisztenciám".

A bíróság első fokon nem jogerősen jó hírnév megsértése miatt marasztalta el az MDF-es politikust - tette hozzá Bagó Zoltán. Mint mondta, az ítéletnek egyelőre csak szóbeli indoklása volt, a bírónak 30 napja van, hogy írásba foglalja, a fellebbezésre pedig 15 nap van.

A büntetőügyben még nem is tűzték ki a tárgyalás napját, a polgári perben pedig - ha van fellebbezés - őszre várható a következő tárgyalás - mondta Bagó Zoltán, aki arról is beszélt, hogy 2006-ban etikai eljárás indult ellene a Fideszen belül, de a döntést a jogerős bírói ítéletig felfüggesztették.

Romsics Imre az MTI-nek azt mondta: nem tud arról, hogy a bíróság ilyen döntést hozott volna, ő maga nem kapott értesítést a tárgyalásról. Hozzátette: ha mégis ilyen döntés született, természetesen fellebbezést nyújt be.

Az MDF-es politikus hangsúlyozta: továbbra is fenntartja korábbi állításait, miszerint Bagó Zoltán megfenyegette a 2006-os országgyűlési választások előtt, és bízik abban, hogy a bíróság kimondja igazát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását