2024. április 30. - Katalin, Kitti

Ilyen kórházban jó gyógyulni

Befejezéséhez közeledik a békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézetben az elmúlt évben megkezdett rekonstrukció - közölte a város polgármestere sajtótájékoztatón szerdán a városban.
2008. június 4. szerda 13:46 - Hírextra
Vantara Gyula (Fidesz) elmondta: a korábbi időszakban, még címzett támogatás formájában nyert el a város megközelítőleg 900 millió forintos támogatást, s ennek eredményeként a kórház több épületszárnyát is teljesen felújították. Az utolsó fázisban megújuló, úgynevezett "F" épületrészben is a nyáron befejeződnek a munkálatok, ahol korszerű, 2-3 ágyas betegszobákat alakítanak ki, fürdőszobával és vizesblokkal.

A teljes rekonstrukció végén pedig felújítják ez épületek tetőszerkezetét is.

A kórház diagnosztikai osztálya is korszerűsödött, hiszen 127 millió forintból digitális mammográfiai berendezést, egy új röntgengépet és egy szintén digitális képerősítő berendezést is vásároltak. Ezzel a békéscsabai röntgen osztályon gyakorlatilag megszűnt a film alapú képfeldolgozás, hiszen immár az intézmény összes diagnosztikai berendezése digitális képfeldolgozás alapján működik.

Szintén a közelmúltban újult meg a kórház rehabilitációs részlege is. Ott 50 millió forintból alakítottak át egy korábban kihasználatlanul álló épületrészt a krónikus és rehabilitációs betegek számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását