2024. április 19. - Emma

Képregényekből kiállítás Budapesten

Egy vasúti alkalmazott, Alois Nebel életét meséli el fekete-fehér képregény formájában a budapesti Cseh Centrum csütörtöktől látható kiállítása; az Életem című tárlat Jaroslav Rudis író és Jaromir 99 fantázianevű rajzoló közös műve.
2008. szeptember 17. szerda 13:54 - Hírextra
A képregény három szinten "működik", bemutatja Közép-Európa történelmét az I. világháború óta, beleértve a 1968-as prágai tavaszt, a csehszlovákiai történéseket. Ezen kívül elmeséli az elmegyógyintézetben ápolt Alois Nebel személyes történetét és egy összetett, krimiszerű sztorit is tartalmaz, amelynek főszereplője egy lengyel gyilkos - mondta el Bayer Antal, a Magyar Képregénykiadók Szövetségének elnöke az MTI-nek.

Az október 9-ig látogatható kiállításon az érdeklődők megtekinthetik a nagy sikert aratott három kötetes képregényt, szórakozhatnak Alois Nebel vasutas szuggesztív fekete-fehér történetein, amelyek a társadalom perifériáján élő látszólag egyszerű emberekről szólnak.

Az Alois Nebel-sorozat 2003-ban indult és igen népszerű lett, 12 ezer példányt adtak el belőle Csehországban. A vasutas ügyes-bajos dolgai hetente megjelennek a Respekt című folyóiratban, a sztorit a tervek szerint 2010-ben meg is filmesítik - közölte Láng Eszter, a Cseh Centrum kultúrreferense az MTI-vel.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását