2024. május 14. - Bonifác

31 ezer Europasst osztottak

Tavaly több mint 31 ezer oklevélmellékletet osztottak ki a felsőoktatási intézményekben, ez azonban még még mindig csak a végzett hallgatók felét jelenti; a Nemzeti Europass Központ a közelgő diplomaosztásokkal kapcsolatban arra hívja fel a figyelmet, hog
2008. június 4. szerda 09:00 - Hírextra
Két éve, 2006. március 1-jétől a főiskolai, egyetemi, alap- és mesterképzéseken végzett hallgatóknak a diplomájuk mellé jár az Europass oklevélmelléklet is. Ennek az angol és magyar nyelvű (kisebbségi nyelven történő oktatás esetén a kisebbségi nyelvű), ingyenes dokumentumnak az a célja, hogy az Európai Unióban egységes formában és tartalommal mutassa be a megszerzett szakképzettséget, így támogatva a magyar diploma elismertetését külföldön. A munkáltatók és a tanulmányi intézmények felvételiztetői az oklevélmellékletből sokkal részletesebben és pontosabban tájékozódhatnak arról, hogy mit tanultak a hallgatók az egyetemeken, főiskolákon - olvasható az Országos Felsőoktatási Információs Központ honlapján közzétett háttéranyagban.

2007-ben több mint 31 ezer oklevélmellékletet osztottak ki - ez azonban még mindig csak a végzett hallgatók fele. Amennyiben az intézmény nem adná ki automatikusan a dokumentumot, az a tanulmányi osztályokon kérhető.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását