2024. május 5. - Györgyi

Zenehadtest hangrobbanása

A Zenehadtest - a Kodály Zoltán férfikórus, a Vám és Pénzügyőrség Fúvószenekara és a Bulldózer Rockzenekar közös produkciója - június 10-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon sláger-összeállítással mutatkozik be. Ez a koncert lesz a színpad nyári progra
2008. június 3. kedd 09:51 - Hírextra
A Zenehadtest egy vadonatúj produkció, amely most először koncertezik ilyen összetételben örökzöld hazai és külföldi slágerekkel. A három zenei világot képviselő, 80-tagú nagyzenekar repertoárjában 15 magyar és 5 külföldi sláger feldolgozása szerepel.

A koncertprogramban a hazai slágerek közül hallható többek között a Zenevonat az LGT, a 220 felett a Neoton, a Zene nélkül mit érek én Máté Péter, a Hotel Menthol a Hungária együttes és a Kislány a zongoránál Koós János repertoárjából.

A külföldi dalok közül a zenekar feldolgozta Tom Jones Delilah, a sokak által előadott Buona Sera és a Just a Gigolo, valamint a Beatles Back In The USSR című sikerét. A produkciót fény- és videóelemek színesítik, és táncprodukció is kíséri az előadást - ígérik a szervezők.

Nyers Alex, a Vám- és Pénzügyőrség Fúvós zenekarának karmestere az MTI-hez is eljuttatott sajtónyilatkozatában elmondta: örömmel fogadta a produkció ötletét. Az elhangzó dalokat Szentpáli Roland hangszerelte, s ezekből demofelvételek készültek. A régi számokat természetesen új köntösben mutatják majd be. A Neoton Familia eredetileg diszkóslágere salsás köntösben, Szécsi Pál Gedeon bácsija pedig, a dal születésekor még nem létező rock-funky műfajban hangzik el.

A karmester elmesélte, hogy kicsit nehézkesen indult a Zenehadtest létrehozása, mert 80 embernek kellett megszoknia a számára teljesen új formációt. Nyers Alex szerint lesznek, akiknek az ismert slágerek a fiatalságát idézik fel, ugyanakkor számítani lehet arra, hogy a mai fiatalokat is meg tudják fogni a régi dalokkal.

Ezt a produkciót a margitszigeti premier után több vidéki helyszínen - szabadtéren és sportcsarnokokban - mutatják be, és terveznek külföldi fellépést is. A koncertek során sehol nem vesznek igénybe gépi zenei háttért - hangsúlyozta a karmester. A koncertekkel együtt a Zenehadtest megkezdte első lemezfelvételét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását