2024. április 29. - Péter

Yoko Ono pert vesztett

Yoko Ono, John Lennon özvegye elvesztette azt a pert, amellyel azt akarta megakadályozni, hogy egy kreacionista tanokat hirdető filmben használják fel a legendás zenész Imagine című dalának egy részét. Ono arra hivatkozva indította a pert, hogy az Expelle
2008. június 3. kedd 07:25 - Hírextra
A New York-i kerületi bíróság hétfőn döntött úgy, hogy a filmkészítőket a szerzői jogi törvény védi, amely megengedi, hogy alkotásokat kritika vagy kommentár céljára használjanak fel.

Egy áprilisi meghallgatáson a filmesek ügyvédje azzal érvelt, hogy a szólásszabadság joga sérülne, ha ellenük döntene a bíróság. Szerinte a filmben azért kapott fontos szerepet a dal, mert azt a nézetet képviseli, hogy a világ jobb vallás nélkül. "A film azt kérdi, igaza volt-e John Lennonnak, és arra az eredményre jut, hogy tévedett" - fejtette ki a jogász.

Az özvegy azzal vágott vissza, hogy az ő legelemibb joga is sérült, amikor nem mondhatott "nemet" a kérésre. A világ teremtését egy felsőbbrendű hatalomnak tulajdonító filmet áprilisban mutatták be az amerikai filmszínházak, és pénteken Kanadában is debütál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását