2024. május 5. - Györgyi

Polémia a költségvetési hivatalról

Ma folytatódik a költségvetési felelősségről és a szigorúbb szabályok betartását garantáló költségvetési hivatalról szóló három törvényjavaslat vitája a parlamentben; az alkotmány és az önkormányzati törvény módosítását is tartalmazó csomag elfogadásához
2008. június 3. kedd 08:40 - Hírextra
Veres János pénzügyminiszter a múlt héten úgy nyilatkozott: a kormány nem ragaszkodik a költségvetési hivatal felállításához, más megoldást is elfogadhatónak tart a közpénzügyi szabályozás kétharmados támogatása érdekében. A miniszter az MTI-nek elmondta: már expozéjában is
jelezte, hogy három megoldást is elfogadhatónak tartanak. Akkor azt mondta: mivel a Fidesz takarékossági szempontból nem értett egyet egy szerinte nagy létszámú hivatal létrehozásával, ezért kisebb létszámú testületre, vagy csak egy személy megbízására, az Országgyűlés költségvetési főtanácsadójának kinevezésére is javaslatot tettek. A közpénzügyi szabályozás tekintetében ne az intézményi forma legyen a szakítópróba, a kormány nyitott a kérdésben - hangsúlyozta.

A közpénzügyi törvénycsomag célja, hogy a kormányok végleg szakítsanak a választási évekre jellemző túlköltekezés gyakorlatával.

Ma elkezdődik a vasúti közlekedésről szóló törvény módosításának általános vitája, amely zömmel jogharmonizációs rendelkezéseket tartalmaz, és a korábbinál részletesebben szabályozza a közszolgáltatási szerződést.

Lefolytatják a képviselők a Magyar Köztársaság kitüntetéseiről szóló törvény, valamint a Kossuth-díjról és a Széchenyi-díjról szóló törvény módosításának általános vitáját. Az előterjesztésre azért van szükség, mert az Alkotmánybíróság szerint a köztársasági elnököt valódi döntési jog illeti meg a kitüntetések adományozásában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását