2024. május 13. - Szervác, Imola

Ismét tojással várták Gyurcsányt

A csütörtöki szekszárdi incidens után Szegeden is megpróbálták tojással megdobálni Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, amikor egy megnyitóra érkezett. Itt két embert vittek el a rendőrök.
2007. október 12. péntek 15:50 - Hírextra
A kormányfő délután két óra előtt néhány perccel érkezett meg a Szegedi Tudományegyetem épülete elé, hogy megnyissa az "Utak a tudásalapú társadalomhoz" című konferenciát. Gyurcsány Ferencet a közelben csaknem húsz, árpádsávos - és nemzetiszínű zászlókat lengető tüntető várta. Amint a miniszterelnök kiszállt az autóból, az egyik demonstráló tojást akart felé hajítani, a rendőrök azonban gyorsan közbeléptek, így azt el sem tudta dobni. Az egyenruhások két férfit állítottak elő a történtek után.

A miniszterelnök ezt követően rendben megkezdte programját.

Csütörtökön délután Szekszárdon történt hasonló incidens. A kormányfő a tolnai megyeszékhelyre az MSZP egyik programsorozata miatt látogatott. Amikor kiszállt a kocsiból, az ott tüntető körülbelül 200 fős tömegből több tojást is dobtak felé. A kormányőrök esernyőt húztak, így egy sem találta el a miniszterelnököt. A rendőrök négy ember ellen indították rendzavarás miatt eljárást.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását