2024. április 24. - György

Részben elterelték a forgalmat

Mindkét irányban jelentős várakozás alakult ki a röszkei határátkelőhelyen, a kilépő oldalon három, a belépőn kétórás a sor - tájékoztatta szombaton késő délután a rendőrség az MTI-t.
2008. augusztus 2. szombat 22:52 - Hírextra
A határátkelőhelyen azt követően csökkent ötről három órára a várakozási idő, hogy a rendőrség az M5-ös autópálya Szeged-Nyugat kihajtójánál az 55-ös főút irányába, Tompa felé terelte le a forgalom egy részét.
Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, várhatóan ez az utolsó olyan hétvége, amikor Röszkénél mindkét irányban jelentősen megnövekszik a forgalom a hazainduló, illetve a szabadságukról visszatérő török és szerb vendégmunkások miatt. A jövő héttől a kilépő oldalon nem számítnak jelentős várakozásra, a belépő oldalon a hétvégi torlódás azonban szeptember elejéig megmarad.
A Röszke Autópálya-határátkelőhely schengeni külső határ, ezért az ellenőrzések elvégzése szükséges, annak ideje "a nyílt kapuk az utazóknak, zárt kapuk a bűnözőknek" elve alapján nem csökkenthető - hangsúlyozta a szóvivő.
A hatóságok az utazóknak javasolják, hogy vegyék igénybe a tompai vagy a tiszaszigeti határátkelőhelyet, az utóbbi csak a magyar és szerb állampolgárok számára tart nyitva 8 és 18 óra között.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását