2024. május 2. - Zsigmond

Felgyorsult a kormány törvényelőkészítő munkája

A kisebbségi kormány májusban több jogszabályt alkotott, mint előtte a koalíciós kabinet az év első hónapjaiban - mondta Budai Bernadett a kisebbségi kormány egyhónapos munkáját értékelve keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
2008. június 3. kedd 16:12 - Hírextra
A kormányszóvivő elmondta: az egypárti kormány az elmúlt harminc napban több törvényjavaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, mint idén bármelyik hónapban, de májusban rendeletből és határozatból is többet fogadott el, mint januárban és februárban a koalíciós kabinet.

A kisebbségi szocialista kormány májusban 15 előterjesztést nyújtott be a parlamentnek - mondta Budai Bernadett. Hangsúlyozta azt is, hogy a kormány 37 törvénytervezet megalkotását tűzte ki célul, de ennél is többet, 40-et nyújt be az Országgyűlésnek a nyári szünet előtt.

A szóvivő ismertetése szerint az MSZP-kormány májusban olyan jelentős törvénytervezetekről döntött, mint a polgári törvénykönyv módosítása, a Nemzeti Civil Alapprogramról szóló törvény tervezete, vagy a romani és a beás nyelv használatának kiterjesztése.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását