2024. május 16. - Mózes, Botond

Polgármesterré választották az alpolgármestert

Az eddigi alpolgármester nyerte meg az időközi polgármester-választást vasárnap a Győr-Moson-Sopron megyei Röjtökmuzsajon. Kiss József az érvényes szavazatok több mint felét kapta, 120-an voksoltak rá - mondta a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek.
2008. június 2. hétfő 07:49 - Hírextra

A választás nyertese függetlenként indult és társadalmi megbízatásban kívánja ellátni a 481 lakosú település ügyeinek irányítását - közölte Fücsökné Torma Lívia.

Tájékoztatása szerint a választásra jogosultak 60 százaléka vett részt a szavazáson, 225-en adták le voksukat, két érvénytelen szavazat volt.

A községvezetői pozícióra négyen pályáztak.
A második helyre került Lehotai Sándor független jelölt hetvenegy szavazattal, az ugyancsak független Peszlen Tamásra harmincan voksoltak. A Magyarországi Zöld Párt színeiben indult Fábián Ferenc két szavazatot kapott.

Az időközi választásra azért került sor, mert a 2006 őszén megválasztott polgármester ez év februárjában egészségügyi okok miatt lemondott. Azt követően a községvezetői teendőket a most polgármesterré választott alpolgármester látta el - mondta a helyi választási iroda vezetője.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását